Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag rodekool stamppot met gebakken appeltjes

recept van de log dag rodekool stamppot met gebakken appeltjes

by de man in de zorg on November 6, 2007

recept van de log dag rodekool stamppot met gebakken appeltjes
Ingredienten: 3 appels (Jonagold of Elstar), 1 zak rode kool (300 g), 1 eetlepel azijn, 75 g boter of margarine, 3 kruidnagels, 1 laurierblaadje, 600 g aardappels, 75 ml melk

Materialen: aardappelstamper

Bereiden: Appels schillen. 1 Appel in blokjes snijden, andere appels in plakjes snijden. In pan rode kool met 1 dl water, azijn, 1 eetlepel boter, kruidnagels, laurierblad en appelblokjes in ca. 30 minuten zachtjes gaar stoven. Intussen aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en snufje zout aardappels in 10 a 15 minuten gaar koken.In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en appelplakjes ca. 2 minuten bakken, regelmatig keren. Bestrooien met peper. Uit rode kool laurier en kruidnagels verwijderen. Aardappels afgieten, met pureestamper fijnstampen en met melk en boter tot smeuige puree roeren. Rode kool erdoor scheppen en geheel al roerend op zacht vuur door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Appelplakjes erop leggen. Serveren met braadworst.

Previous post:

Next post: