Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag roergebakken groenten met kipfilet en rijst

recept van de log dag roergebakken groenten met kipfilet en rijst

by de man in de zorg on October 22, 2007

recept van de log dag roergebakken groenten met kipfilet en rijst
Ingredienten: 300 g rijst, 1 kippenbouillonblokje, 2 gele paprika’s, 1 courgette, 2 eetlepels olie, 1 ui fijngesnipperd, 400 g kipfiletreepjes, 1 theelepel komijn (djinten), 1 citroen, 1 zakje verse peterselie (30 g) fijngesneden

Materialen: wok

Bereiden: Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking, voeg aan het kookvocht een kippenbouillonblokje toe. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in lange dunne repen, snijd de courgette in drieen en snijd deze ook in de lengte in reepjes. Verhit de olie in een wok, bak als eerste de ui totdat deze glazig ziet. Schep de kipfiletreepjes en de djinten erbij en bak al omscheppend op hoog vuur tot het vlees bruin begint te kleuren. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil fijn. Schep nu de paprika- en de courgettereepjes bij de kip. Blijf op hoog vuur nog 5-7 minuten omscheppen. Roer de citroenrasp met de peterselie door het groente- en vleesmengsel, breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rijst.

Previous post:

Next post: