Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag rosbief witlofsalade

recept van de log dag rosbief witlofsalade

by de man in de zorg on July 6, 2008

recept van de log dag rosbief witlofsalade
Ingredienten: 100 g roquefort (blauwaderkaas), 2 eetlepels mayonaise, 2 struikjes witlof, 2 zakken rucola (sla, a 75 g), 1 bosje radijs, 150 g rosbief in plakken, 50 g walnoten verbrokkeld

Materialen: staafmixer

Bereiden: Verbrokkel de blauwaderkaas. Pureer met de staafmixer de helft van de kaas met 2 eetlepels water en de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Pluk alle blaadjes witlof los. Schep de rucola en de witlofblaadjes om met de dressing. Pluk de radijsjes van de takjes. Rol de rosbief op tot ‘roosjes’ en leg deze op de witlof-rucolasalade. Bestrooi de salade met de walnoten en de radijsjes.

Previous post:

Next post: