Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag satevinken met sajoerboontjes

recept van de log dag satevinken met sajoerboontjes

by de man in de zorg on November 2, 2007

recept van de log dag satevinken met sajoerboontjes
Ingredienten: 250 g snelkookrijst, 5 eetlepels boter of margarine, 4 sate- of slavinken (ca. 400 g), 1 zak gebroken sperziebonen (500 g), 1 bakje boemboe voor sajoerboontjes (125 g), 3 eetlepels seroendeng (pinda-kokosstrooisel)

Bereiden: Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan 3 eetlepels boter verhitten. Vinken in ca. 20 min gaar bakken. Sperziebonen ca. 5 minuten koken en afgieten. Rest van boter verhitten in braadpan. Sperziebonen ca. 2 minuten roerbakken. Boemboe en 200 ml water toevoegen en geheel ca. 3 minuten zachtjes laten koken. Seroendeng door rijst scheppen. Boontjes serveren met vinken en rijst.

Previous post:

Next post: