Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag sinaasappelsalade

recept van de log dag sinaasappelsalade

by de man in de zorg on November 21, 2007

recept van de log dag sinaasappelsalade
Ingredienten: 2 sinaasappels, 1 kleine stevige appel, citroensap, 2 el honing, 1 el zoete witte (dessert)wijn, 1/2 el cognac of armagnac, mespunt kaneel, 3 el grof gehakte walnoten

Bereidingswijze: Schil de sinaasappels en verwijder zorgvuldig alle witte velletjes. Snij de partjes van de sinaasappel tussen de velletjes uit en bewaar het uitgelopen sap. Schil de appel en snij deze in dunne partjes. Bedruppel ze met wat citroensap
Schep het uitgelopen sap door de honing en voeg de wijn, de likeur en wat kaneel toe. Schep de saus door de vruchten en bestrooi de salade met de gehakte noten.

Previous post:

Next post: