Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag soupa avgolemono soep met ei en citroen

recept van de log dag soupa avgolemono soep met ei en citroen

by de man in de zorg on July 24, 2009

recept van de log dag soupa avgolemono soep met ei en citroen
(traditionele paassoep voor 8 personen)
2 liter kippenbouillon, 1/2-3/4 kop rijst, vermicelli of een andere pastasoort of rijst, 3 eieren, sap van 2 kleine citroenen, 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper
Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe de rijst of vermicelli erbij en laat 15 minuten doorkoken. Klop intussen de eieren schuimig. Voeg er langzaam het citroensap aan toe onder voortdurend kloppen. Giet er dan 3-4 koppen bouillon bij, met een eetlepel per keer en blijf kloppen.
Haal de rest van de bouillon van het vuur en klop het eimengsel erdoor.
Breng de soep op smaak met zout en peper en dien direkt op.

Previous post:

Next post: