Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag sperziebonenlasagne met romige bechamelsaus

recept van de log dag sperziebonenlasagne met romige bechamelsaus

by de man in de zorg on March 28, 2009

recept van de log dag sperziebonenlasagne met romige bechamelsaus
750 gr aardappelen
zout, peper
750 gr sperziebonen
150 gr ontbijtspek in dunne plakjes
2 eetlepels olie
1 fijngesneden ui
1 teentje knoflook
300 gr rundergehakt
250 gr ontvelde tomaten in stukjes
1 theelepel fijngesneden tijm
Voor de bechamelsaus:
30 gr boter
25 gr bloem
4 dl melk
nootmuskaat, zout, peper
150 gr geraspte belegen kaas
Kook de aardappelen 15-20 minuten in ruim water met zout en snijd ze daarna in dunne plakjes.
Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 10 minuten beetgaar.
Bak de plakken ontbijtspek in een droge koekenpan krokant.
Verhit de olie en bak de ui en de knoflook 10 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Roer de tomaten en de tijm erdoor en laat op zacht vuur nog 10 minuten koken tot een dikke saus is ontstaan.
Smelt de boter, roer de bloem erdoor en bak die 3 minuten mee.
Voeg al roerend de melk toe, breng de saus aan de kook en laat 10 minuten doorkoken.
Breng de saus op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vul een ingevette ovenschaal van 18 x 26 cm als volgt in laagjes: aardappelplakjes, gehaktsaus, spekplakjes, boontjes, bechamelsaus en wat kaas.
Herhaal deze laagjes tot de ingredinten op zijn.
Eindig met aardappelplakjes, bestrijk deze met bechamelsaus en bestrooi met kaas.
Bak de lasagne 45 minuten in het midden van de oven.

Previous post:

Next post: