Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag tagliatelle met artisjokkensaus

recept van de log dag tagliatelle met artisjokkensaus

by de man in de zorg on August 26, 2009

recept van de log dag tagliatelle met artisjokkensaus
500 gr (verse) tagliatelle (verde), 2 fijngesnipperde sjalotjes (of 1 ui ),
2 geperste teentjes knoflook, 500 gr ontvelde tomaten zonder pitjes,
een paar takjes verse basilicum, 1/4 liter creme fraiche, 1 blik (400 gr) gehalveerde artisjokharten, 80 gr Parmaham in kleine stukjes,
Parmezaanse kaas, goede olijfolie, nootmuskaat, zout, versgemalen peper
Laat de knoflook en de sjalotjes op laag vuur in de olijfolie zachtjes smoren. Voeg de tomaten en de gehakte steeltjes van de basilicum toe en laat het geheel ± 15 minuten sudderen tot de saus mooi is ingedikt.
Voeg dan de creme fraiche toe en laat zachtjes koken tot de saus mooi is gebonden. Voeg de artisjokharten, de ham en de basilicum toe, laat het geheel doorwarmen en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de pasta op warme borden en schep er de artisjokkensaus over. Maak het geheel af met wat (versgeraspte) Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Previous post:

Next post: