Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag toffe poffers

recept van de log dag toffe poffers

by de man in de zorg on November 3, 2007

recept van de log dag toffe poffers
Ingredienten: 200 g mix voor poffertjes, 1 banaan (rijp), 2 eieren, 3 eetlepels olie, 6 eetlepels pure hagelslag (of melk hagelslag als je dat lekkerder vindt), 8 eetlepels honing, slagroom (uit spuitbus)

Materialen: poffertjespan, keukenkwastje, garde, maatbeker met schenktuit

Bereiden: 1. Klop, klop, eerst het beslag… Doe 3 dl water in een kom. Strooi de poffertjesmix erbij en klop het met een garde tot een glad beslag. Klop de eieren, 2 eetlepels olie en 4 eetlepels hagelslag erdoor. Prak de banaan heel fijn en klop hem ook door het beslag. 2. Laat de poffertjespan op halfhoog vuur in 5 minuten heet worden. Doe het beslag over in de maatbeker. Giet de rest van de olie in een kommetje. Doop het kwastje in de olie en vet de pan dun in. 3. ‘t Betere bakwerk… Schenk het beslag in de holletjes. Bak de poffertjes zo’n 2 minuten. Dan is de onderkant bruin en de bovenkant nog een beetje vloeibaar. Draai de poffertjes om met een vork. Bak ook de andere kant in 2 minuten bruin. 4. Leg de poffertjes op een bord. Vet de pan opnieuw in. Bak op dezelfde manier de volgende portie poffertjes. Je bakt gewoon door tot het beslag op is. Op elke portie schep je 2 eetlepels honing. Versier de poffers met slagroom en de rest van de hagelslag. Wordt het een toetje of bak je ze als lekker tussendoortje? Jij mag het zeggen. Poffertjes smaken altijd!

Previous post:

Next post: