Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag tongschar

recept van de log dag tongschar

by de man in de zorg on April 30, 2010

recept van de log dag tongschar
4 tongscharfilets
peper, zout
citroensap
gesmolten boter
Voor het garnituur:
wortels en kriel
boter
1 bosje waterkers (150 gr)
4 ansjovisfilets uit blik
25 gr zachte boter
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestrooi de visfilets met peper en zout, besprenkel ze met citroensap, rol ze op en leg ze, met de vouw onder, dicht opeen in een beboterde vuurvaste schotel.
Druppel er nog wat citroensap en wat gesmolten boter over en zet de schotel toegedekt 20 minuten in de oven.
Kook intussen de wortels gaar en bak de kriel (in een anti-aanbakpan) in wat boter knapperig.
Houd een paar mooie takjes waterkers apart en verwijder de lange stelen bij de rest.
Leg de kers 1 minuut in kokend water, spoel hem koud, knijp uit en hak hem heel fijn.
Pureer de kers met de boter en de ansjovis met een staafmixer.
Maak er 4 platte koekjes van en koel die.
Giet het stoofvocht van de vis af en serveer het apart.
Schik de wortels en de kriel om de vis en leg de waterkerskoekjes bovenop.

Previous post:

Next post: