Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag tonijnsteak met pittige roerbakgroenten

recept van de log dag tonijnsteak met pittige roerbakgroenten

by de man in de zorg on October 26, 2007

recept van de log dag tonijnsteak met pittige roerbakgroenten
Ingredienten: 2 eetlepels olie, 1 ui (fijngesneden), 2 eetlepels korma currypasta, 1/2 winterpeen (in reepjes), 1 pak tuinbonen fijn (diepvries, 300 g), 1 rode paprika (in reepjes), 2 x 2 tonijnsteaks (diepvries) (ontdooid)
Materialen: wok, grillpan
Bereiden: Verhit 1 eetlepel olie in de wok en roerbak hierin de ui met de currypasta totdat het begint te geuren. Schep de wortelreepjes, de bevroren tuinboontjes en de paprika erbij en schenk er 50 ml water over. Roerbak dit nog 10 minuten op hoog vuur en laat met een deksel op de wok 10 minuten op laag vuur stoven. Breng de groenten op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan. Dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier, bestrijk de steaks dun met olie en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Leg ze in de pan en laat ze aan beide kanten dichtschroeien. De steaks mogen vanbinnen nog rose zijn. Serveer direct met de gewokte groenten.
Tip: Currypasta is lang houdbaar in de koelkast en lekker in allerlei oosterse wokgerechten.

Previous post:

Next post: