Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag vlees balletjes in citroen saus

recept van de log dag vlees balletjes in citroen saus

by de man in de zorg on February 4, 2009

recept van de log dag vlees balletjes in citroen saus
1 kleine ui
peterselie
1 theelepel verse of 1/2 theelepel gedroogde munt
2 eetlepels droogkokende rijst
2 koppen bouillon
500 gr rundergehakt
1 citroen
1 kop water
zout, peper
1 eierdooier
1/2 kop room
Meng de rijst, zout, peper, kleingesneden ui en munt door het gehakt en voeg hier ± 1/4 kop bouillon aan toe.
Vorm er kleine balletjes van.
Breng de resterende bouillon aan de kook en kook de vleesballetjes hierin op een zacht vuur in ± 15 minuten gaar.
Roer de eierdooier los met het citroensap en de room, voeg er een beetje hete bouillon aan toe en giet dit mengsel al roerend bij de bouillon.
Breng op smaak met zout, peper en een beetje suiker.
Neem de pan van het vuur en laat de vleesballetjes nog 5 minuten in de saus met een deksel op de pan staan.

Previous post:

Next post: