Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag zeebrasem

recept van de log dag zeebrasem

by de man in de zorg on April 26, 2010

recept van de log dag zeebrasem
2 dorades a ± 500 gr
citroensap
peper, zout
2 dl olijfolie
1 gesnipperde witte ui
1 gesnipperde teen knoflook
1 tak tijm
700 gr gepelde romatomaten zonder pit in parten
1 dl gezeefde tomaat
peper, zout
11/2 dl Picpoul de Pinet (witte wijn uit de streek)
kervel, dragon, koriander, bieslook, (platte) peterselie, tijm
Was de ontschubde en uitgehaalde vis in water met citroensap en droog ze af.
Maak aan weerszijden van de vis twee kepen, bestrooi met peper en zout en stop binnenin een boeketje van alle kruiden.
Overgiet de vis met 11/2 dl olijfolie en keer ze af en toe.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Fruit de ui en de knoflook met de tijm in 1/2 dl olie zachtjes gaar.
Bak de tomaat even mee.
Voeg de gezeefde tomaat en de wijn toe en laat tot een dikke saus inkoken.
Breng op smaak met peper en zout en neem de tijm weg.
Breng het geheel over in een ovenschotel.
Verhit een anti-aanbakpan en bak de vis op matig vuur aan weerszijden goudbruin.
Leg de vis voorzichtig in de saus en bak ze 10 minuten op de middelste richel van de voorverwarmde oven.
Garneer met het grofgesneden kruidenmengsel.

Previous post:

Next post: