Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag zwitserse spatzli

recept van de log dag zwitserse spatzli

by de man in de zorg on October 12, 2008

recept van de log dag zwitserse spatzli
5 eieren
250 gr bloem
1 dl melk
2 eetlepels olie
boter
peper, zout, nootmuskaat
Klop de eieren los en vermeng ze met de bloem.
Voeg de melk toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Breng in een brede kookpan 2 liter water aan de kook.
Doe het deeg in een spuitzak met een ronde spuitkop van 1/2 cm diameter.
Neem, als het water kookt, de pan van het vuur en spuit slingers van 3 cm lengte in het water.
Zet de pan terug op het vuur en laat eventjes koken.
Schep de spatzli, zodra ze boven drijven, over in koud water, laat ze goed uitlekken en roer er de olie door om aan elkaar kleven te voorkomen.
Bak de spatzli in boter goudbruin en kruid met peper en zout.
Serveer ze eventueel op een afzonderlijk bord bij gevogelte of wild.

Previous post:

Next post: