Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   redbull geeft geen vleugels

redbull geeft geen vleugels

by de man in de zorg on November 17, 2008

redbull geeft geen vleugels
gisteren laat; vriendin dag
Vooropgesteld; je heb veelal te maken met veel goede uitzendkrachten; maar helaas…..
Helaas had ik ik gisteren weer een…. weer en niet voor de laatste keer vrees ik. We hebben ze hard nodig; en ja het is een gouden tijd voor wie geld wil verdienen als uitzendkracht in de zorg met veel weinig of ja….geen ervaring. Soms stijf van de redbull en de energie drankjes.
Mijn derde man; mijn uitzendkracht; in mijn avond. MIJN avond; want ik ben die sukkel die word afgerekend op fouten als er dingen niet of half zijn gedaan. Hoe je wend of keert; ik ben degene met het diploma en ben eindverantwoordelijk; ook voor het werk geleverd door de uitzendkracht. Mijn uitzendkracht die ik had in de avond; had in de ochtend nog ergens anders gewerkt; en met die acht uur bij ons erbij; zou ze op dertien uur werken uitkomen. Morgen; dus vandaag zou ze weer om zeven uur ergens anders werken. Veel geld vedienen en veel uren maken.
Stijf van de redbull en veel uren maken. Puur voor het geld. Ja ik bofte weer met mijn uitzendkracht in de avond. Ja; je heb ze zo verdomd hard nodig; om de zorgtoko draaiende te houden; maar toch. Alles weeeeer uitleggen; omdat het weeeeer een andere is; en hopende dat je er op kan bouwen en ja vertrouwen. Er weer achterkomen; helaas weer; dat je er niet op kan bouwen….. Niet vooruit te branden; ook in mijn zorgtoko moet je werken voor je geld; en ja; werk half doen. Weer uitleggen en ja; achteraf weer contoleren of het goed is gedaan. Kan er helaas; sorry weer heaas; niet altijd op bouwen; die uitzendkrachten. Doen hun werk; niets meer niets minder. Staan helaas ruim voor tijd met hun jas aan en terwijl jij nog druk bezig ben met overdragen lopen zij al naar de bus. Moeten op tijd weg; kunnen zes uur slapen omdat ze vandaag weer ergens anders ingehuurd zijn……
Ik werk met veel goede uitzendkrachten….maar gisteren was het weer eens zover; en ik vraag me af of ik zonder niet beterder uit ben met een bekende tweede man. Dat ik niet alles weer; helaas weer; hoef uit te leggen; weer te controleren en hercontroleren.
Ik bofte gisteren weer met mijn uitzendkracht; s’morgens ergens anders gewerkt hebbende en stijf van de redbull. Redbull geeft je vleugels staat in de reclame….. mijn uitzendkracht van gisteravond stond helaas op instorten van vermoeidheid en was helaas niet gevleugeld maar vleugellam.
tot oneven

Previous post:

Next post: