Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   relaxt

relaxt

by de man in de zorg on March 28, 2006

relaxt
Ik haat het; de klok een uur terug. Kon ik anders moeilijk uit mi bed komen; is nu het probleem nog een stuk groter. Ja; mijn wekker loopt af en natuurlijk kom ik op tijd op mijn werk; maar toch. De eerste dagen nekt dat uur me gewoon.
Ja; zondag toe de klok terugging was is vrij en ik heb er al een beetje aan kunnen wennen.
Wel lekker aa? de nadere kant; lager licht in de avond. Beter en het wordt alleen maar betererder.

Neen, gisteren gewerkt; late dienst. Weer een hoop veranderd op een afdeling die zeer snel veranderd. Te snel misschien wel. Wel lekker gewerkt; maar je vraagt je af wanner het ophoud die veranderingen. Tijd dat zeker; met teveel lege bedden op de afdeling. Vandaag een opname en morgen misschien ook. Wel beter. Lege beden en een wachtlijst in de zorg voor bedden.
Voor mij en m’n team was het rustig. Tijd dat zeker; voor een praatje of gewoon wat leuks. Gewoon meer tijd hebben voor leuke dingen en het gewoon anders te doen. Doen zoals we allen willen maar nu ook waar kunnen maken. Geen race tegen de klok; maar gewoon…relaxt en goed. Zo hoort het ook; maar het kan omslaan. Lege bedden; je weet niet wat je krijgt en de afdeling kan zo omslaan naar een zeer drukke afdeling.
We wachten af; wat er gaat komen. Maar u; we “genieten” van onze relatieve rust.

Previous post:

Next post: