Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Respect

Respect

by de man in de zorg on February 7, 2005

respect
Kep enorm veel respect voor de keukenzusters op de afdeling. Keukenzuster, keukenprinses of gewoon voedingsassistente genoemd.
Een belangrijke baan; zoniet de belangrijkste op de zorgafdeling. Hard werken voor te weinig geld; zeker als je kijk wat ze doen voor de bewoners. Ze zouden in mijn ogen zeker even hoog als de viggers ingeschaald moeten wezen; maar helaas zien de meeste zorginstellingen dit niet.
De belangrijkste personen op de zorgafdeling. Zonder hen geen eten en drinken op de afdeling. Als zij 1 dag minder hun best doen (ze doen altijd hun best) hebben de bewoners dorst.
Een drukke baan dat zeker. Bij ons vanaf halfacht tot kwart voor drie.
S’morgens zorgen voor 32 bewoners; brood smeren en koffiedelen; koffie thee en soep. Tussen de middag zorgen voor de warme maaltijden en natuurlijk het eten en drinken. Geen vraag van de bewoners teveel voor hen. Altijd achter dieten en voeding aan.
Wil je die en die mutaties maken en mevrouw Jansen (fictief) heeft vanaf vandaag energie verrijkt. Komt in orde.
Betrouwbaar en zeker een groot verantwoordingsgevoel voor hun werk. Zie ze lopen; gelukkig veelal met z’n tweeen De keukenzuster en een vrijwilliger. Alleen is deze functie niet te doen op een grote zorgafdeling. Lopen en lopen van het begin tot het einde van de dienst. Bij ons is de middag relatief rustig als verzorgende. Bij de keukenzuster is het de gehele dag druk.
Erg druk.
Ik kan wel zeggen dat ik enorm veel respect heb voor de voedingsassistenten op mijn afdeling. Een mooie baan; een drukke baan; zeker de belangrijkste baan op de zorgafdeling.
Want wees nou eerlijk. Wat kan een bewoner makkelijker; 1 dag zonder wassen of 1 dag zonder voeding?

Previous post:

Next post: