Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   risotto recept en recepten paddestoelenrisotto

risotto recept en recepten paddestoelenrisotto

by de man in de zorg on January 15, 2000

risotto recept en recepten paddestoelenrisotto
Snijd 450 gr gemengde paddestoelen (kastanjechampignons, shii-take, oesterzwammen) in stukjes.
Snipper 1 ui fijn.
Verhit 60 gr boter en bak hierin al omscheppend de ui, 1 takje tijm, 1/2 laurierblaadje en de paddestoelen.
Voeg 300 gr risottorijst toe en bak die al omscheppend mee tot de korrels
glazig zien.
Voeg 1 dl sherry toe en schep de rijst om.
Laat de rijst op niet te hoog vuur in een open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen.
Voeg dan in delen 1 liter kruidenbouillon (van 2 tabletten) toe.
Voeg steeds pas vocht toe als de vorige toevoeging door de rijst is opgenomen.
Roer de rijst regelmatig door.
De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn.
Roer 3 eetlepels mascarpone (= Italiaanse roomkaas) door de rijst tot deze is gesmolten.
Breng de risotto op smaak met zout en flink wat versgemalen peper.

Previous post:

Next post: