Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   risotto recept en recepten peterselie citroenrisotto

risotto recept en recepten peterselie citroenrisotto

by de man in de zorg on January 15, 2000

risotto recept en recepten peterselie citroenrisotto
500 gr risottorijst
1 uitje
1 citroen
peterselie
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 1/2 dl droge witte wijn
2 potten gevogelte- of groentefond
boter
zout, peper, nootmuskaat

Was de rijst en laat hem uitlekken.
Snipper het uitje heel fijn.
Boen de citroen schoon en rasp de schil af.
Knip het groen van 3 takjes peterselie heel fijn en meng de citroenrasp en de peterselie door de geraspte kaas.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak de rijst hierin al omscheppend tot deze begint te sissen.
Verwarm intussen de bouillon, aangevuld met water tot 1 1/4 liter.
Blus de rijst af met de witte wijn en laat het vocht al roerend opnemen.
Voeg nu in delen, al omscheppend, de bouillon toe; dit duurt in totaal 15-20 minuten.
Breng de gare maar nog vochtige rijst op smaak met 2-3 eetlepels boter en wat zout, peper en nootmuskaat en roer het peterseliemengsel erdoor.

Previous post:

Next post: