Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   risotto recept en recepten risotto met gedroogde tomaten

risotto recept en recepten risotto met gedroogde tomaten

by de man in de zorg on January 15, 2000

risotto recept en recepten risotto met gedroogde tomaten
Snijd 6 gedroogde tomaten in repen en 2 bosuitjes in ringen.
Kook 350 gr broccoliroosjes 6 minuten in 1/2 liter kippenbouillon (bewaar de bouillon).
Fruit 1 gesnipperde ui en 2 teentjes knoflook uit de pers in 4 eetlepels olijfolie.
Doe er 300 gr rondkorrelrijst (Spaanse of Arboriorijst) bij en bak al omscheppend 3 minuten.
Roer de gedroogde tomaten en ± 1 dl van de hete bouillon bij de rijst en laat het vocht al omscheppend opnemen.
Voeg zo steeds wat bouillon en tot slot 1 1/2 dl droge witte wijn toe.
Warm het gerecht nog even door, het moet ‘romig’ blijven.
Breng de risotto op smaak met 1/2 dl slagroom en wat zout en versgemalen peper en schep er de bosui, de broccoli en wat versgeknipt basilicum door.
Serveer met ± 100 gr geschaafde, verbrokkelde overjarige kaas

Previous post:

Next post: