Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   risotto recept en recepten risotto met groene asperges

risotto recept en recepten risotto met groene asperges

by de man in de zorg on January 15, 2000

risotto recept en recepten risotto met groene asperges
1 bosje groene asperges
3/4 liter kippenbouillon (van 1 tablet)
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
300 gr risottorijst
1 1/2 dl droge witte wijn
1 1/2 dl slagroom
4 takjes peterselie
1 zakje rucolamix
balsamicodressing
Parranokaas (van Uniekaas)

Snijd de harde eindstukjes van de asperges.
Snijd de asperges in stukjes van 4 cm en kook die in de bouillon in ± 7 minuten beetgaar.
Neem ze uit de bouillon en bewaar deze.
Snipper de sjalotjes en fruit ze zachtjes met de knoflook uit de pers in de olie in een wok of grote braadpan.
Voeg de rijst toe en roerbak tot deze glazig is.
Voeg de wijn toe en roer regelmatig om, zodat de rijst al het vocht kan opnemen.
Voeg dan bij beetjes en af en toe roerend de bouillon toe, zodat de rijst het vocht opneemt (dit duurt in totaal ± 20 minuten).
Voeg na ± 15 minuten de aspergestukjes toe.
Voeg op het laatst de room toe en schep er de gehakte peterselie door.
Schep de rucolamix met 3 eetlepels balsamicodressing om, verdeel dit over 4 borden en schep de risotto erbij.
Schaaf er flink wat kaas over.

Previous post:

Next post: