Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   risotto recept en recepten risotto met ham en erwtjes uit de voorraadkast

risotto recept en recepten risotto met ham en erwtjes uit de voorraadkast

by de man in de zorg on January 15, 2000

risotto recept en recepten risotto met ham en erwtjes uit de voorraadkast
Snijd 450 gr ham uit blik in blokjes en 8 gedroogde tomaten (potje, in olie) in reepjes.
Wel 1 zakje (± 20 gr) gedroogde paddestoelen 15 minuten in 1 1/2 dl gekookt water.
Snipper 1 ui en fruit die met 2 tenen knoflook uit de pers in 2 eetlepels olie.
Smelt er 2 eetlepels boter bij, dan 350 gr risottorijst (Arborio of Spaanse rondkorrelrijst) toevoegen en op hoger vuur al omscheppend
zolang bakken, totdat de korrels glanzen. Twee
kippenbouillontabletten in 1 l kokend water oplossen. Al
roerend steeds een beetje bouillon bij de rijst roeren en
laten opnemen (dit duurt wel 15 minuten). De geweekte
paddestoelen in stukjes snijden en met 1/2 l blik (uitgelekte)
doperwten, de hamblokjes, het weekvocht van de paddestoelen
(aangevuld met bouillon of droge witte wijn tot 1½ dl) bij de
rijst roeren en al omscheppend nog 10 minuten verwarmen, tot
de rijstkorrels gaar zijn. Op smaak brengen met 4 eetlepels
(houdbare) slagroom of koffieroom, 1 eetlepel gedroogde
peterselie en peper uit de molen. Met Parmezaanse kaas (zakje)
serveren.

Previous post:

Next post: