Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   risotto recept en recepten risotto met kip broccoli en mais

risotto recept en recepten risotto met kip broccoli en mais

by de man in de zorg on January 15, 2000

risotto recept en recepten risotto met kip broccoli en mais
300 gr kipfilet
35 gr boter
1 ui
± 8 dl kippenbouillon
300 gr rondkorrelrijst (Arborio)
300 gr broccoli
1 klein blikje maiskorrels
150 gr geraspte oude kaas
zout, peper
snufje oregano

Snijd de kipfilet in stukjes.
Verhit de boter en bak de reepjes kip hierin rondom bruin.
Snipper de ui en bak hem 2 minuten mee.
Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glanzen.
Voeg 3/4 van de bouillon toe en laat de rijst in ± 20 minuten gaar worden.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en laat die de laatste 10 minuten bij de rijst gaar worden.
Roer de rijst regelmatig om en voeg, als de rijst droger wordt, nog wat bouillon toe.
Voeg de uitgelekte mais en de helft van de kaas toe en breng de risotto met zout, peper en oregano op smaak.
Bestrooi het gerecht met de rest van de kaas en serveer direct.

Previous post:

Next post: