Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   risotto recept en recepten risotto met paddestoelen

risotto recept en recepten risotto met paddestoelen

by de man in de zorg on January 15, 2000

risotto recept en recepten risotto met paddestoelen
(1 persoon)

Snipper 1/2 ui en 1 teentje knoflook fijn.
Verwarm 2 theelepels boter en fruit de ui en de knoflook hierin ± 3
minuten.
Voeg 60 gr risottorijst toe en roerbak deze ± 3 minuten.
Voeg 3 eetlepels droge witte wijn of sherry toe en blijf roeren tot de wijn is opgenomen.
Voeg vervolgens al omscheppend scheut voor scheut de helft van 4 dl
kruidenbouillon toe.
Wacht met het toevoegen van nieuwe bouillon tot de vorige door de rijst is opgenomen.
Laat de risotto afgedekt ± 15 minuten zachtjes koken en laat hem dan, van het vuur af, nog ± 5 minuten staan.
Snijd 300 gr gemengde paddestoelen in stukken en kook ze ± 3 minuten in de rest van de bouillon.
Schep ze uit de bouillon en roer ze, samen met 1 eetlepel fijngesneden peterselie, door de rijst.
Verwarm nog ± 3 minuten.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Bestrooi de risotto met 1 eetlepel geraspte belegen 20+ kaas.
Eet er gekookte spinazie bij.

Previous post:

Next post: