Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   risotto recept en recepten risotto met pesto en vis

risotto recept en recepten risotto met pesto en vis

by de man in de zorg on January 15, 2000

risotto recept en recepten risotto met pesto en vis
Snijd 1 kleine courgette in vieren en daarna in plakjes.
Was 250 gr spinazie voorzichtig in koud water en laat goed uitlekken.
Snijd 400 gr gemengde visfilet (kabeljauw, schol en zalmforel) in blokjes.
Fruit 1 gesnipperde ui en 2 tenen knoflook uit de pers zachtjes in 3 eetlepels maisolie.
Schep er 350 gr risottorijst (Arborio of Italiaanse rondkorrelrijst) bij en al bak die al roerend glanzend.
Voeg al roerend in beetjes steeds iets van 8 1/2 dl bouillon en 1 dl witte wijn toe, zodat het door de rijst wordt opgenomen. Het totale kookproces duurt ± 25 minuten.
Voeg na 15 minuten de courgette toe en voeg 5 minuten voor het einde de
spinazieblaadjes, de visstukjes en 2 eetlepels pesto toe (de risotto moet nog wel heel nat zijn) en blijf steeds voorzichtig omscheppen.
Voeg tot slot 1/2 dl koffie- of Garderoom toe en bestrooi met 150 gr geraspte oude kaas.
Garneer met blaadjes basilicum en serveer direct.

Variatie:
Vervang de courgette en de spinazie door 1 in blokjes gesneden aubergine en 2 grote, in blokjes gesneden vleestomaten.
Gebruik tomatenpesto en ga alleen uit van zalmfiletstukjes.

Previous post:

Next post: