Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   risotto recept en recepten risotto met peultjes en pecorino

risotto recept en recepten risotto met peultjes en pecorino

by de man in de zorg on January 15, 2000

risotto recept en recepten risotto met peultjes en pecorino
3 eetlepels olijfolie
1 grote fijngehakte ui
200 g risottorijst
1 envelopje saffraan
1/4 liter droge witte wijn
1 liter groentebouillon
300 g schoongemaakte peultjes
200 g verse spinazie, de helft fijngehakt
100 g geroosterde en grofgehakte blanke amandelen
zout, peper
150 g pecorinokaas

Verhit de olijfolie en bak de ui glazig.
Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend enkele minuten.
Los de saffraan op in wat water en voeg de witte wijn toe.
Blijf roeren.
Doe er dan scheut voor scheut de groentebouillon bij tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Dit duurt ongeveer een half uur.
Blancheer intussen de peultjes.
Schep er op het laatst de peultjes, de gehakte spinazie en de amandelen door en breng op smaak met zout en peper.
Laat het afgedekt nog even rusten.
Maak op de borden vier bedjes van de rest van de spinazieblaadjes en maak, bijvoorbeeld met een kopje, een mooie vorm van de risotto.
Garneer met versgeschaafde pecorino.

Previous post:

Next post: