Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   risotto recept en recepten risotto met tonijn spinazie en tomaat

risotto recept en recepten risotto met tonijn spinazie en tomaat

by de man in de zorg on January 15, 2000

risotto recept en recepten risotto met tonijn spinazie en tomaat
300 gr Lassie Risottorijst
1 fijngehakte ui
1 fijngehakt teentje knoflook
40 gr boter
9 dl tomaten- of kruidenbouillon (van tabletten)
300 gr panklare spinazie
4 ontvelde tomaten in parten
2 blikjes tonijn op water
peper
40 gr geraspte Parmezaanse kaas

Fruit de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten in de boter.
Roer de risottorijst erdoor en bak de korrels mee tot ze rondom met boter
zijn bedekt.
Voeg de bouillon toe en breng dit op middelhoog vuur al roerend aan de kook.
Kook de rijst, onder af en toe roeren, zachtjes ± 15 minuten.
Schep er deel voor deel de spinazie door.
Schep, als de spinazie geslonken is, de tomaten erdoor.
Breng alles aan de kook en kook de rijst nog zachtjes 8 minuten.
Breng pittig op smaak met peper en verdeel de tonijn over de risotto.
Serveer de Parmezaanse kaas er apart bij.

Previous post:

Next post: