Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   risotto recept en recepten risotto met zeevruchten

risotto recept en recepten risotto met zeevruchten

by de man in de zorg on January 15, 2000

risotto recept en recepten risotto met zeevruchten
1 visbouillontablet
1 rode ui
1 teen knoflook
3/4 dl vloeibare margarine
1 dl droge witte wijn
400 gr risottorijst
250 gr gepelde garnalen
8 crabsticks
150 gr gekookte mosselen
2 eetlepels fijngehakte peterselie
zout, peper
± 1 eetlepel citroensap
4 schijfjes citroen

Los het bouillontablet op in 8 dl heet water.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verwarm de helft van de margarine en fruit de ui en de knoflook ± 3 minuten.
Voeg de rijst toe en roerbak het geheel ± 3 minuten.
Voeg de wijn toe, breng het aan de kook en blijf roeren tot de wijn is opgenomen.
Voeg daarna al omscheppend scheut voor scheut de bouillon toe.
Wacht met het toevoegen van nieuwe bouillon tot de bouillon door de rijst is opgenomen.
Laat de rijst met het deksel op de pan 15 minuten zacht koken en laat de risotto van het vuur af dan nog ± 5 minuten staan.
Spoel intussen de garnalen onder koud water af en snijd de crabsticks in stukjes.
Schep de garnalen, de crabsticks en de mosselen vervolgens door de risotto en warm het gerecht nog ± 5 minuten door.
Roer nu de rest van de margarine en de peterselie door de rijst en breng het op smaak met zout, peper en citroensap.
Garneer het gerecht met de schijfjes citroen.
Lekker met een komkommersalade.

Previous post:

Next post: