Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   risotto recept en recepten risotto met zomergroenten

risotto recept en recepten risotto met zomergroenten

by de man in de zorg on January 15, 2000

risotto recept en recepten risotto met zomergroenten
bouillontabletten
1 kleine ui
1 teentje knoflook
(olijf)olie
1/2 pak (250 gr) risottorijst (Lassie)
1 zakje witte wijnsauspoeder (Maggi)
1 diepvriespak (450 gr tuinerwtjes met worteltjes
1 blik asperges
200 gr dikke plakken ham of hamreepjes
peterselie
1 zakje geraspte (oude of Parmezaanse) kaas

Breng 3/4 liter water aan de kook en los hierin 1 1/2 bouillontablet op.
Snipper de ui en fruit deze in een wok of hapjespan in 3 eetlepels olie.
Knijp er de knoflook boven uit.
Schep de rauwe rijst erbij en bak die al omscheppend glanzend.
Voeg in delen van 1 dl de bouillon toe en laat die door de rijst opnemen, voordat u de rest toevoegt.
Houd 2 dl bouillon apart en bereid de witte wijnsaus hiermee.
Schep na 10 minuten de diepvriesgroenten door de rijst.
Laat de asperges uitlekken en snijd ze in stukjes van 3 cm.
Snijd de hamplakken in reepjes.
Schep de asperges, de ham en de saus bij de rijst en warm de risotto nog 5 minuten door.
Schep er wat gehakte peterselie door.
Serveer de kaas erbij.

Previous post:

Next post: