Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   risotto recept en recepten risottotaart met broccoli

risotto recept en recepten risottotaart met broccoli

by de man in de zorg on January 15, 2000

risotto recept en recepten risottotaart met broccoli
Bereid 400 gr risotto (1 pak) volgens de beschrijving op de verpakking (met 1 ui, 2 eetlepels olijfolie, 1 dl witte wijn en 9 dl bouillon van 2 bouillontabletten).
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook 600 gr broccoliroosjes 10 minuten.
Snijd 200 gr mozzarellakaas en 4 tros- of pruimtomaten in dunne plakken.
Bak 250 gr kalfsgehakt zonder extra vet rul.
Snipper 2 sjalotjes, schep deze bij het gehakt, breng op smaak met zout en peper en bak het gehakt al omscheppend nog even.
Snijd de blaadjes van 1 bosje basilicum fijn.
Hak 16 zwarte olijven zonder pit met 1 teen knoflook en 4 eetlepels olijfolie met een staafmixer fijn en meng dit met de helft van het basilicum door de risotto.
Schep de risotto in een ingevette ovenschaal, verdeel het gehaktmengsel erover, druk de broccoliroosjes met de bolle kant naar boven in het gehakt en verdeel er dakpansgewijs de tomaat en mozzarella over.
Maal er wat zwarte peper over.
Zet de schotel 10 minuten in de oven.
Strooi er voor het serveren de rest van het basilicum over.

Previous post:

Next post: