Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   risotto recept en recepten saffraanrisotto met vis en venkel

risotto recept en recepten saffraanrisotto met vis en venkel

by de man in de zorg on January 15, 2000

risotto recept en recepten saffraanrisotto met vis en venkel
1 sjalotje
1 flinke venkelknol
± 8 dl visbouillon
50 gr boter
300 gr rondkorrelrijst (Arborio)
1 envelopje saffraandraadjes
1 dl witte wijn
250 gr kabeljauwfilet
100 gr garnalen
4 eetlepels slagroom
150 gr versgeraspte of geschaafde Parmezaanse kaas

Snipper het sjalotje.
Snijd de venkel in kleine stukjes, snijd het groen fijn en bewaar dat als garnering.
Verhit de helft van de boter en fruit de sjalotsnippers hierin glazig.
Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glanzen.
Voeg de venkel, de saffraan, de wijn en 3/4 van de bouillon toe en kook de rijst in ± 20 minuten gaar.
Roer nu en dan en voeg, als de rijst droger wordt, nog wat bouillon toe.
Snijd de vis in blokjes en laat die de laatste 10 minuten in de risotto gaar worden.
Roer de slagroom, de rest van de boter, de garnalen en de helft van de kaas door de risotto en voeg naar smaak zout en peper toe.
Strooi de rest van de kaas en het venkelgroen over de risotto en serveer direct.

Previous post:

Next post: