Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   risotto recept en recepten visrisotto

risotto recept en recepten visrisotto

by de man in de zorg on January 15, 2000

risotto recept en recepten visrisotto
Snijd 1 bosje groene asperges (of 300 gr courgette) in stukjes en kook ze in 1/2 liter water 3 minuten voor.
Laat ze uitlekken en bewaar het kookvocht.
Fruit 1 gesnipperde sjalot met 1 uitgeperste teen knoflook in 3 eetlepels olijfolie glazig.
Voeg 300 gr risottorijst toe en roerbak ± 3 minuten.
Voeg gedurende ± 15 minuten al roerend in delen het aspergevocht, 2 1/2 dl visfond (uit een pot) en 1 1/2 dl droge witte wijn toe.
Voeg pas meer vocht toe als de laatste toevoeging door de rijst is opgenomen.
Roer er na 10 minuten de asperges, 400 gr zalmfilet in stukjes en 100 gr gekookte mosselen door en laat die meegaren.
Breng op smaak met zout en peper.

Previous post:

Next post: