Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   rolmopsen

rolmopsen

by de man in de zorg on November 5, 2007

rolmopsen
Neen; een lekker week-end kijk ik op terug.Netjes op tijd klaar met de zorg. (netjes; lees kwart over elf). Ja; het liep goed en het was ook onderling best wel prettig om zo te werken.

Neen; kom niet bij haar aan met spruiten of andyvie of ja gewoon met bijna alle groenten. Neen; ze lust ze niet wil misschien ook niet. Piespeukend veelal gaat alles wel op maar of ze het echt lekker vind….? Neen; dol op zoet is ze wel; een echte zoetekauwer. s’Morgens graag een boterham met zoet en ja in de avond; hagelslag; veel hagelslag op en over haar boterham. Heerlijk als je haar dan ziet eten. Ja; ze kan misschien zelf heel weinig;maar na het zelfstandig opeten van haar boterham worden de kleine afgevallen vruchtenhagels stuk voor stuk opgepikt met een natte vinger. Heerlijk zoals je haar dan zo ziet.
Pillen is soms een grote ramp. Ze slaapt of doet net alsof. Mond stijf op elkaarhoudend en ja; de grootste moeite hebbende om haar noodzakelijke medicynen binnen te krijgen. Ja; met vla ook het lukt niet; ondanks dat ze dol op zoet is. Verzamel de pillen in de mond en slik niet. Neen; geen pillen voor haar; en als ze ze toch heeft…in haar mond ….zeer lang in de mond.
Toch merk je dat dit alles relatief makkelijk te omzijlen is; bij dit lieve mensje;een echt “koekjes monster”. Je doe de pillen op een koekje; ze mond gaat (bijna automatisch) open als ze zoet proef en ja voor een koekje doet ze dat zeker. Leg netjes de pillen op het koekje en ja; mevrouw neemt zonder probleem de pillen in en ja; slikt ze zonder probelemen door….. Ja; de oplossing voor het niet (of moeizaam) in willen nemen van medicatie; koekjes en mariakaakjes 😉

Ik ben zelf dol op rolmopsen. Mocht ik later dement en op een gesloten afdeling liggen en ook mijn pillen niet in willen nemen…. Beste zusters en broeders; geef mijn medicatie met een rolmopsje; en elk probleem van niet willen innemen van (noodakelijke) medicatie bij mij behoort tot het verleden.

Previous post:

Next post: