Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten aardappelsalade

salade recept en recepten aardappelsalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten aardappelsalade
8 middelgrote kookvaste aardappelen
1 takje verse tijm
1 teentje knoflook
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte peterselie
2 takjes verse salie
boter
peper, zout

Was de aardappelen en kook ze in gezouten water beetgaar.
Maak intussen de kruidenolie: Spoel de tijm schoon en pluk de blaadjes van de stengel. Pers de knoflook in de olijfolie, roer er de tijm en de gehakte peterselie door en breng op smaak met peper en zout.
Pel de aardappelen en laat ze afkoelen.
Pluk de blaadjes van de salietakjes, was ze en dep ze droog.
Snijd de aardappelen in schijfjes, leg die dakpansgewijs in een schaal en verdeel er de kruidenolie over.
Smelt een klontje boter en bak daarin de salieblaadjes krokant.
Laat ze op een stukje keukenpapier even uitlekken en schik ze op de aardappelen.

Previous post:

Next post: