Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten aardappelsalade met biermarinade

salade recept en recepten aardappelsalade met biermarinade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten aardappelsalade met biermarinade
750 gr aardappelen
1 eetlepel wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
zout, peper
75 gr fijngehakte ui
75 gr fijngehakte bleekselderij
1/4 liter melk
1 eetlepel boter
3 eetlepels maizena
3 eetlepels water
2 theelepels mosterdpoeder
1 theelepel zout
1/8 liter bier
slabladeren

Kook de aardappelen in de schil op uw favoriete manier.
Pel ze en snijd ze, zodra ze genoeg zijn afgekoeld om te hanteren, in blokjes.
Maak een dressing van de azijn, olie, zout en peper, meng deze met de ui en de bleekselderij voorzichtig door de aardappelblokjes en laat dit mengsel afkoelen.
Breng de melk met de boter tegen de kook aan.
Roer de maizena met het water tot een papje.
Voeg dit met de smaakmakers aan de marinade toe en roer tot de marinade glad en licht gebonden is.
Roer er geleidelijk het bier door en blijf roeren tot de marinade glad is.
Verdeel de aardappelsalade over met een mooi slablad beklede slaschaaltjes en giet de marinade erover.

Previous post:

Next post: