Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten aardappelsalade met mais

salade recept en recepten aardappelsalade met mais

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten aardappelsalade met mais
4 velletjes fillodeeg (diepvries)
500 gr geschilde aardappelen
2 1/2 dl kruidenbouillon (van tablet)
250 gr prei
1 blikje mais (inh. 300 gr)
1 blikje pikante knakworstjes (bijvoorbeeld van Unox)
50 gr boter
3 eetlepels Halvanaise
1 dl Griekse yoghurt
1 1/2 eetlepel kerriepoeder
peper, zout
2 eetlepels fijngeknipte bieslook

Laat het fillodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien.
Kook de aardappelen in ± 20 minuten in de kruidenbouillon gaar en giet ze daarna af.
Snijd de prei in dunne ringen, overgiet die met kokend water en laat ze goed uitdruipen.
Laat ook de mais en de worstjes uitlekken.
Snijd de worstjes in dunne plakjes en de aardappelen in kleine dobbelsteentjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk de ontdooide vellen fillodeeg met gesmolten boter.
Leg 4 metalen vormpjes (± 15 cm doorsnee) omgekeerd op een bakplaat en leg op elk vormpje een velletje fillodeeg.
Druk de velletjes zo om de vormpjes, dat er schaaltjes ontstaan.
Bak deze in de voorverwarmde oven in ± 10 minuten goudbruin.
Laat de schaaltjes afkoelen.
Klop een sausje van de Halvanaise, de yoghurt, het kerriepoeder en wat peper en zout.
Schep alle ingredienten en het sausje door elkaar en vul daarmee de filloschaaltjes.
Garneer met de bieslook.
Eet de salade met dunne sneetjes bruin stokbrood.

Previous post:

Next post: