Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten aardappelsalade met sperziebonen

salade recept en recepten aardappelsalade met sperziebonen

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten aardappelsalade met sperziebonen
(6 personen)

1 kg vastkokende aardappelen
zout
1 pot sperziebonen (680 gr)
1 sjalotje
3 eetlepels azijn
2 eetlepels grove mosterd
5 eetlepels olijfolie
2 theelepels tijm
peper
2 tomaten
8 zwarte olijven zonder pit

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook die in water met weinig zout in ± 15 minuten beetgaar.
Giet de sperziebonen af.
Pel en snipper het sjalotje.
Roer in een grote schaal de azijn met de mosterd, de olie en de tijm tot een dressing en schep de sperziebonen en de sjalot erdoor.
Giet de aardappelen af en schep de warme aardappelen door het sperziebonenmengsel.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Laat de aardappelsalade afkoelen en zet de salade minstens 1 uur in de koelkast, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Snijd de tomaten in partjes en halveer de olijven.
Schep de salade vlak voor het serveren nogmaals door en garneer met de tomaatpartjes en de olijven.

Previous post:

Next post: