Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten aardappelsalade uit berlijn

salade recept en recepten aardappelsalade uit berlijn

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten aardappelsalade uit berlijn
1 kg vastkokende aardappelen
1 ui
1 1/2 theelepel zout
1/2 theelepel witte peper
1 theelepel suiker
3 eetlepels azijn
1/4 liter vleesbouillon
1 eetlepel boter
50 gr gerookte spekblokjes
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
Snijd de ui fijn en doe hem met de kruiden en de azijn in de saladeschaal.
Giet de warme bouillon op het uimengsel en snipper de warme aardappelen in de saladeschaal.
Schep alles voorzichtig om, zodat de aardappelen niet verder stuk gaan.
Smelt de boter en bak de fijngesneden spekjes erin.
Schep dit mengsel over de salade, schep om en laat het even door trekken.
Strooi er vlak voor het opdienen de peterselie over.

Previous post:

Next post: