salade recept en recepten aardappelsalade uit sachsen
1 kg aardappelen (bintjes)
3 eetlepels azijn
3 eetlepels ganzenvet
3 eetlepels suiker
1 theelepel zout
1 mespunt peper
500 gr zure appelen
1 ui
2 zoetzure augurken
1 bosje bieslook
Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze schrikken en pel ze terwijl ze nog warm zijn.
Snijd ze in kleine plakjes en houd die warm.
Verwarm de azijn, smelt het ganzevet (of eventueel reuzel) hierin en breng het met zout, peper en suiker op smaak (laat het niet koken).
Snijd de appels in kleine stukjes, hak de ui fijn en snijd de augurken fijn.
Meng de appels, ui en augurk door de aardappelen, schenk de warme azijn erover en schep alles goed om.
Snijd de gewassen bieslook fijn en strooi die erover.
Serveer de salade warm en geef er pittige mosterd bij.