Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten aardappelsalade

salade recept en recepten aardappelsalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten aardappelsalade
(4-6 personen)

1 kg aardappelen
zout
250 gr prei
400 gr bleekselderij
2 dl bouillon
3/4 dl witte wijnazijn
peper, nootmuskaat
3 eetlepels olie

Was de aardappelen en kook ze in gezouten water in 20 minuten gaar.
Pel ze, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.
Maak de prei schoon, was ze, snijd ze schuin in ringen, blancheer die 2 minuten in kokend gezouten water en laat ze in een zeef uitlekken.
Maak de bleekselderij schoon, was ze en snijd ze in plakjes.
Breng de bouillon met de azijn aan de kook, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer de olie door de bouillon.
Voeg de aardappel, prei en selderij bij de hete bouillon en schep alles voorzichtig om.
Laat het minstens 1 uur intrekken.
Breng de salade voor het serveren eventueel verder op smaak met zout, peper en nootmuskaat en bestrooi met selderijgroen.

Previous post:

Next post: