Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten avocado chilibonensalade

salade recept en recepten avocado chilibonensalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten avocado chilibonensalade
(2 personen)

2 limoenen
1 avocado
4 eetlepels (olijf)olie
1/4 theelepel zout
peper
1 blikje chilibonen (netto 400 gr)
3 (tros)tomaten
1 rode ui
1 zakje verse koriander (15 gr)
2 ijsbergslablaadjes
1/2 zakje geraspte Cheddar (a 100 gr, Uniekaas)

Boen de schil van 1 limoen onder koud stromend water schoon en rasp hem.
Pers de limoenen uit.
Klop het limoensap en de rasp met de olie, het zout en peper in een kommetje door elkaar.
Schil de avocado, snijd de helften langs de pit los en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Doe de avocadoblokjes in een kom, schenk de saus erover en schep voorzichtig om.
Laat de chilibonen in een zeef uitlekken.
Snijd 2 tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de andere tomaat in plakjes.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Schep de bonen en de tomatenblokjes door de avocado en zet de schaal tot het gebruik in de koelkast.
Knip de korianderblaadjes in een kopje in stukjes, houd 2 takjes achter voor de garnering.
Was de sla en dep hem droog.
Schep de koriander door de salade.
Leg op 2 borden elk 1 blaadje sla, schep de salade in het ijsbergslablad en bestrooi met Cheddar.
Garneer met plakjes tomaat, uiringen en koriander.
Geef er tortillachips bij.

Previous post:

Next post: