Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten beierse aardappelsalade

salade recept en recepten beierse aardappelsalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten beierse aardappelsalade
(4-6 personen)

900 gr nieuwe aardappeltjes
4 eetlepels olijfolie
4 fijngehakte lente-uitjes
1 geperste teentje knoflook
2 eetlepels fijngesneden verse dille of 1 eetlepels gedroogde dille
2 eetlepels wijnazijn
1/2 theelepel suiker
zout, peper
2 eetlepels fijngesneden verse peterselie

Was de aardappeltjes goed (niet schillen), doe ze in een pan en kook ze in water net gaar.
Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de lente-uitjes en de knoflook hierin zachtjes 2-3 minuten.
Voeg de dille toe en bak die 1 minuut zacht mee.
Voeg de wijnazijn en de suiker toe en laat de suiker al roerend smelten. Neem de pan van het vuur en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Giet de aardappelen af en schenk er, terwijl ze nog heet zijn, de dressing over.
Laat de aardappelen afkoelen en bestrooi met de gehakte peterselie.

Previous post:

Next post: