Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten bloemkoolsalade met peer

salade recept en recepten bloemkoolsalade met peer

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten bloemkoolsalade met peer
150 gr schoongemaakte en in roosjes verdeelde bloemkool
150 gr peer
1/2 dl yoghurt
1/2 dl slagroom
1 theelepel olijf- of zonnebloemolie
2 eetlepels (vers) sinasappelsap
naar smaak vloeibare zoetstof
van het bedje afgeknipte tuinkers

kook de bloemkoolroosjes beetgaar en laat ze onder koud water schrikken.
schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Vermeng de peer en de bloemkool in een kom.
Roer de yoghurt, de slagroom, de olie en het sinaasappelsap tot een sausje en voeg de zoetstof aan het sausje toe.
Schep het sausje door de bloemkool met de peer en garneer met de afgeknipte tuinkers.

Previous post:

Next post: