Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten bonenmaaltijdsalade met tomaat en roquefort

salade recept en recepten bonenmaaltijdsalade met tomaat en roquefort

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten bonenmaaltijdsalade met tomaat en roquefort
(2 personen)

150 gr sperziebonen
150 gr tuinbonen (diepvries)
zout
2 vleestomaten
1 kleine rode ui
3 eetlepels olie
1 eetlepel rode wijnazijn
1/2 eetlepel mosterd
1 theelepel honing
1 theelepel tijm
versgemalen peper
1 blikje kidney beans (± 200 gr)
100 gr roquefort
2 takjes peterselie

Kook de schoongemaakte en gewassen sperziebonen ± 5 minuten in weinig water met zout.
Voeg de tuinbonen toe en kook de bonen in nog ± 7 minuten gaar.
Giet ze af.
Was de tomaten en snijd ze in vieren.
Verwijder het vocht en de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Pel en snipper de ui.
Klop een sausje van de olie, de azijn, de mosterd, de honing, de tijm, zout en peper.
Giet de kidney beans af.
Schep de sperziebonen, de tuinbonen, de kidney beans, de ui en de tomaat door elkaar en schenk er het sausje over.
Verkruimel de roquefort erboven.
Maal er peper boven en knip de peterselie erboven fijn.
Lekker met warme pistolets met olijvenpasta.

Previous post:

Next post: