Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten brandnetelsalade

salade recept en recepten brandnetelsalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten brandnetelsalade
100 gr gedroogde abrikozen
500 gr jonge groene brandneteltopjes

Week de abrikozen een nacht in lauwwarm water en snijd ze de volgende dag in smalle reepjes.
Pluk met handschoenen aan jonge malse brandnetels, was ze zorgvuldig en laat de gewassen blaadjes nog een half uur in lauw water staan om de ‘brand’ kwijt te raken.
Sla ze daarna zorgvuldig droog en snijd de blaadjes, die net als spinazieblaadjes zijn opgerold, in fijne reepjes.
Vermeng het fijngesneden brandnetelblad met de eveneens fijngesneden abrikozen en voeg vlak voor het serveren een dressing naar keuze of slasaus toe.

Previous post:

Next post: