Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten champignonsalade met ham en ei

salade recept en recepten champignonsalade met ham en ei

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten champignonsalade met ham en ei
(2 personen)

1 ei
1/2 bakje kleine champignons
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels creme fraîche
1 eetlepel witte wijnazijn
zout, peper
2 slabladeren
4 plakjes achterham
1 takje krulpeterselie

Kook het ei in 10 minuten hard, laat het schrikken, pel het, laat het afkoelen en snijd het in 6 plakjes.
Was de champignons.
Breng in een pan 2 dl water met het citroensap aan de kook en kook de champignons hierin ± 2 minuten.
Doe ze in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.
Doe de creme fraîche, de azijn, zout en peper in een kom, roer dit tot een sausje en schep de champignons erdoor.
Was de slabladeren, sla ze uit en leg ze op 2 bordjes.
Rangschik de ham erop, schep het Champignonmengsel ernaast en garneer met plakjes ei en toefjes peterselie.

Previous post:

Next post: