Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten chinese kip taugesalade

salade recept en recepten chinese kip taugesalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten chinese kip taugesalade
175 gr tauge
350-400 gr kippeborstfilets
1 flinke eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels verse gehakte bieslook
1 eetlepel witte azijn
1 dessertlepel suiker
1 eetlepel zoete ketjap
heel klein beetje knoflook uit de knijper
1 eetlepel notenolie
1 theelepel sesamolie
zout, witte peper uit de molen

Dompel de tauge even in kokend water en laat hem meteen in een vergiet
weer uitlekken en afkoelen.
Verwijder de achtergebleven groene velletjes.
Wrijf het kippevlees aan alle kanten in met de lichte sojasaus en leg het in een stoommandje boven een pan kokend water.
Laat het goed gaar stomen.
Neem het uit het mandje en laat het eerst afkoelen voor u het in dunne plakken snijdt.
Vermeng de rest van de ingredienten voor de saus en doe er naar smaak
zout en peper bij.
Rangschik de plakjes kip op een schaal, leg de tauge in een bergje in het midden en schenk er de saus over.

Tip: Als u er de tijd voor heeft, maak de saus dan een dag van tevoren;
de smaken zullen zich dan beter vermengen.

Previous post:

Next post: