Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten chorizo kaassalade

salade recept en recepten chorizo kaassalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten chorizo kaassalade
1 sjalotje
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
2 theelepels Provenciaalse mosterd
1 theelepel oregano
1 theelepel vloeibare honing
zout, versgemalen zwarte peper
1 teentje knoflook
1 takje basilicum
12 kerstomaatjes
100 gr chorizo in plakjes
100 gr gesneden boeren belegen kaas
6 zwarte olijven zonder pit
1/4 krop ijsbergsla
1 bakje tuinkers (75 gr)

Pel en snipper het sjalotje.
Klop in een kom de olie, het citroensap, de mosterd, oregano, honing, zout en peper tot een dressing.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Knip de basilicum erboven fijn (houd enkele blaadjes achter voor de garnering) en roer er het sjalotje door.
Maak de tomaatjes schoon, was en halveer ze.
Snijd de chorizoplakjes in dunne reepjes.
Snijd de korstjes van de kaas en snijd de kaas in luciferdunne reepjes.
Verdeel de sla over 4 bordjes.
Doe de chorizo, de olijven en de kaas in een kom, schep er voorzichtig de dressing door en verdeel de salade over de bordjes.
Knip de tuinkers van het bedje en verdeel die over de salade.
Garneer met de achtergehouden basilicum en de tomaatjes.
Serveer er dungesneden bruin stokbrood bij.

Previous post:

Next post: