Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten chutney salade

salade recept en recepten chutney salade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten chutney salade

1/2 bloemkool
1 rode peper
1/8 selderijknol
2 wortelen

1 Week vooraf te bereiden.
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
Was de rode peper,
verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd hem in kleine stukjes.
Was de selderijknol en snijd hem in kleine blokjes.
Maak tenslotte de
wortelen schoon en canneleer ze met een canneleermesje.
Meng alle groenten in een grote kom en bedek het geheel met zout.
Laat
het mengsel 2 dagen rustig pekelen op een koele plaats.
Daarna 2 dagen grondig wassen (3 X per dag).
Let er wel op dat u het
geheel steeds onder water laat staan om zo het zout te onttrekken.
Giet
na twee dagen het overtollige water af en voeg er 1/2 liter frambozenazijn
bij.
Leng het geheel nog aan met water, tijm, laurier en peperbolletjes.
Laat het geheel nog 2 dagen marineren vooraleer u de salade in de schaal
opdient.

Previous post:

Next post: