Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten couscoussalade

salade recept en recepten couscoussalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten couscoussalade
1/4 liter kippen- of groentebouillon
200 gr couscous
1 fijngesneden worteltje
1 in blokjes gesneden rode paprika
1 in stukjes gehakte tomaat
1 kleine in blokjes gesneden komkommer
1 ontpitte, geschilde en in blokjes gesneden avocado
30 gr fijngehakte geroosterde amandelen

Voor de vinaigrette:
1 grote eetlepel olijfolie
1 theelepel geraspte limoen- of citroenschil
2 grote eetlepels limoen- of citroensap
1 theelepel ‘moutarde a l’ancienne’
1 grote eetlepel honing
1 grote eetlepel versgehakt basilicum
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Breng de bouillon aan de kook.
Doe de couscous in een vuurvaste schaal, giet er de kokende vloeistof over en laat het 10 minuten staan, of tot de vloeistof volledig is opgenomen.
Doe de couscous, het worteltje, de paprika, de tomaat, de komkommer en de avocado in een slakom.
Doe de olie, de limoenschil en het limoensap, de honing, het basilicum en zout en peper in een jampot en schud goed (draai wel het deksel goed dicht!).
Giet de vinaigrette over de salade en meng die er voorzichtig rdoor.
Strooi voor het serveren de amandeltjes over de salade.

Previous post:

Next post: